"För mig är det guld värt, på alla sätt" (LF)

En av våra vassa vikarier är Fotini, som förutom att jobba som vikarie håller på att utbilda sig till lärare. Vi tog en kaffe med Fotini för att prata om jobbet som vikarie, utmaningar, drivkrafter, och tidigare erfarenheter som kommer väl till pass i klassrummet.

Läs mer

Jespers första dag som lärarvikarie

 

Efter 16 år som lärare har jag nu testat på livet som vikarie och oj – fantastiska upplevelser men också lärdomar.

Inför min första dag som vikarie tillbringade jag en halvtimme i duschen där jag repeterade vad jag tänkte jag skulle säga under de där viktiga 30 första sekunderna med helt främmande barn på en helt främmande skola.

Läs mer

Intervju med Jesper


Vad fick dig att söka till Lärarförmedlarna?
– Jag sökte till Lärarförmedlarna för att ni erbjöd en enkel och smidig "onboarding", bra processer är förtroendeskapande. 

Vad är det bästa med lärarvikariejobbet?
– Att få bidra till individers utveckling och förståelse - inget slår när en "polett trillar ner"!
Läs mer

Robin berättar

Efter att ha jobbat på olika skolor och förskolor ett tag fick jag ett nytt uppdrag på en förskola. Så fort jag kom dit så spreds det en otrolig underbar känsla och kärlek. Allt var strukturerat. Personalen var välkomnande och varma. Jag blev förälskad i förskolan. Allting var på sin plats, det var rent och fräscht. Mitt uppdrag där var en vecka. Den veckan gick så snabbt! Jag hade kommit till den bästa platsen i världen, det var så underbart! När veckan tog slut så kom chefen och erbjöd mig en tjänst och ville att jag skulle börja jobba efter årsskiftet. Jag behövde inte tänka. Valet var självklart – klart att jag skulle börja jobba där!

Läs mer

Intervju med Cecilia

Hej Cecilia, hur är läget?
Det är jättebra och kul att vara här. Berätta lite om dig själv, vem är du? Jag är utbildad och legitimerad lärare men också musikjournalist och före detta militär. Jag är en riktig musikälskare och gillar att lära ut med hela kroppen.

Läs mer

Intervju med Vera

Hej Vera, hur är läget?
Det är bra tack!

Berätta lite om dig själv, vem är du?
– Jag heter Vera, är 24 år och kommer från Stockholm. Jag tycker det är jättekul att jobba med barn och pluggar till lärare. När jag inte pluggar eller jobbar gillar jag att vara med vänner, spela tennis och vara på landet.

Läs mer

Relaterade inlägg