Matilda fd vikarie

Jag kommer på mig själv att jag sitter på bussen och ler. Regnet piskar mot bussfönstret och den gråa februariluften är isande kall. Trots det finns värmen i min kropp fortfarande kvar från igår när en elev i årskurs 8 berömde mig och sa att han precis hade upplevt den roligaste tekniklektionen någonsin. Jag funderar en stund och undrar vilka utmaningar jag kommer ställas inför idag, vilka barn jag får träffa och vad jag kommer att få lära dem, och vad de kommer lära mig..
Jag minns så väl känslan av att komma till en ny skola, träffa nya barn och ungdomar och känna pirret i magen inför att ställa sig inför en främmande grupp människor. Att vara lärarvikarie och få chansen att utbilda människor är något jag tycker att alla borde testa på någon gång i livet. Kanske är inte alla stunder som att hoppa runt på fluffiga moln – men att få vara med och forma framtiden är det inte mycket som slår.

Idag jobbar jag som rekryterare här på Lärarförmedlarna. Varje dag träffar jag kandidater som får chansen att komma ut och jobba i skolor och förskolor och få uppleva samma känsla som jag gjorde för bara några månader sen. Att få rekrytera människor till världens viktigaste jobb anser jag vara ett privilegium, även om jag måste erkänna att jag blir lite avundsjuk på vikarien som ska ut och träffa massa härliga barn och ungdomar och visst händer det att jag längtar tillbaka till den där kalla februarimorgonen.

Nu har ännu en termin nått sitt slut, ute spirar blommorna och allt som legat i vila under större delen av året har nu väckts till liv igen. Alla våra duktiga vikarier har gjort viktiga insatser, bidragit med mycket kunskap, fått elever att blomstra och förhoppningsvis upplevt många varma stunder och samtidigt själva växt som människor.

Önskar er en fantastisk sommar!

Matilda, rekryterare.

By Anonym författare
June 03, 2016

Officestories

0 kommentarer