Första dagen på jobbet för en riktig problemlösare

Vikariestories_Simona-2-300x300.png

För ungefär en vecka sedan var det dags för mitt första vikarieuppdrag. På väg till skolan var jag lite nervös men framförallt peppad och full av förväntan av vad dagen, och jobbet som vikarie, skulle innebära. Med hjälp av Lärarförmedlarnas guider med instruktioner och tips kände jag mig väldigt trygg och att jag fått de redskapen jag behövde för att göra ett så bra jobb som möjligt. Planering fanns för uppdraget men när jag skulle visa filmen jag fått funkade inte projektorn.

På den andra lektionen skulle vi lyssna på en ljudfil men högtalaren ville inte. Lektionerna blev helt enkelt inte riktigt som jag hade tänkt mig. Eleverna ville gå tidigare från lektionen men eftersom lektionen inte var slut var det bara att tänka snabbt och komma med en lösning. Jag satte igång en övning där de skulle argumentera på engelska om varför de skulle gå tidigare och de blev väldigt engagerade. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Men bara för att det inte blir som planerat betyder inte att det inte kan bli bra! Det är en av alla saker som är så roligt med att vara vikarie att man får vara kreativ och komma med lösningar på ett så bra sätt som möjligt. 

/Simona, vikarie

By Anonym författare
May 11, 2017

våra vikarier berättar

0 kommentarer

Relaterade inlägg