"För mig är det guld värt, på alla sätt" (LF)

En av våra vassa vikarier är Fotini, som förutom att jobba som vikarie håller på att utbilda sig till lärare. Vi tog en kaffe med Fotini för att prata om jobbet som vikarie, utmaningar, drivkrafter, och tidigare erfarenheter som kommer väl till pass i klassrummet.

Läs mer

Vad får jag för lön som lärarvikarie?

På Lärarförmedlarna ser vi till att dörren till klassrummet alltid står öppen genom att hjälpa skolan och förskolan med riktigt bra lärarvikarier. Det är många som funderar på hur lönen ser ut för lärarvikarier. Lönen är individuell och baseras på din utbildning, erfarenhet och kompetens. Har du frågor eller funderingar om lön (eller något annat) – välkommen att höra av dig!

Läs mer

Jespers första dag som lärarvikarie

 

Efter 16 år som lärare har jag nu testat på livet som vikarie och oj – fantastiska upplevelser men också lärdomar.

Inför min första dag som vikarie tillbringade jag en halvtimme i duschen där jag repeterade vad jag tänkte jag skulle säga under de där viktiga 30 första sekunderna med helt främmande barn på en helt främmande skola.

Läs mer

Mitt perspektiv på #MeToo

Den senaste tidens #metoo manifestation har väckt viktig uppmärksamhet runt allt för många mäns beteenden mot kvinnor. Här ger Patricia Olby Kimondo, VD på People Productions sitt perspektiv i frågan.

Den senaste tidens #metoo manifestation har väckt viktig uppmärksamhet runt allt för många mäns beteenden mot kvinnor. Diskussionen är inte ny, men ibland behövs nya kontexter för att vi ska märka vad som sker. Jag är en av alla kvinnor som känner igen mig. Men de senaste veckorna har den känslan skavt. Är mina erfarenheter tillräckligt omfattande? Är de tillräckligt viktiga? Kvalificerar erfarenheten på extrajobbet för 25 år sedan med chefen som ville att jag skulle sitta i hans knä och läsa tidningen? Som ledde till att jag tyst svalde skammen och ilskan och aldrig återvände till den arbetsplatsen? Eller en senare chef som föreslog att jag skulle bära kortare kjolar och skämta mer med killarna på kontoret? Eller han som kallade mig för “sin lilla prinsessa” men som, när jag inte deltog i charaderna, istället hotade att göra en fortsatt karriär i det aktuella företaget omöjlig.

Läs mer

Mitt perspektiv på #MeToo

Den senaste tidens #metoo manifestation har väckt viktig uppmärksamhet runt allt för många mäns beteenden mot kvinnor. Här ger Patricia Olby Kimondo, VD på People Productions sitt perspektiv i frågan.

Den senaste tidens #metoo manifestation har väckt viktig uppmärksamhet runt allt för många mäns beteenden mot kvinnor. Diskussionen är inte ny, men ibland behövs nya kontexter för att vi ska märka vad som sker. Jag är en av alla kvinnor som känner igen mig. Men de senaste veckorna har den känslan skavt. Är mina erfarenheter tillräckligt omfattande? Är de tillräckligt viktiga? Kvalificerar erfarenheten på extrajobbet för 25 år sedan med chefen som ville att jag skulle sitta i hans knä och läsa tidningen?

Läs mer

Hur söker jag jobb (som vikarie) hos er?

Läs mer

Säg hej till Lisa!

Läs mer

Intervju med Jesper


Vad fick dig att söka till Lärarförmedlarna?
– Jag sökte till Lärarförmedlarna för att ni erbjöd en enkel och smidig "onboarding", bra processer är förtroendeskapande. 

Vad är det bästa med lärarvikariejobbet?
– Att få bidra till individers utveckling och förståelse - inget slår när en "polett trillar ner"!
Läs mer

Robin berättar

Efter att ha jobbat på olika skolor och förskolor ett tag fick jag ett nytt uppdrag på en förskola. Så fort jag kom dit så spreds det en otrolig underbar känsla och kärlek. Allt var strukturerat. Personalen var välkomnande och varma. Jag blev förälskad i förskolan. Allting var på sin plats, det var rent och fräscht. Mitt uppdrag där var en vecka. Den veckan gick så snabbt! Jag hade kommit till den bästa platsen i världen, det var så underbart! När veckan tog slut så kom chefen och erbjöd mig en tjänst och ville att jag skulle börja jobba efter årsskiftet. Jag behövde inte tänka. Valet var självklart – klart att jag skulle börja jobba där!

Läs mer

Intervju med Cecilia

Hej Cecilia, hur är läget?
Det är jättebra och kul att vara här. Berätta lite om dig själv, vem är du? Jag är utbildad och legitimerad lärare men också musikjournalist och före detta militär. Jag är en riktig musikälskare och gillar att lära ut med hela kroppen.

Läs mer

Relaterade inlägg